Lørdag 6. juli, 9.00 - Lørdag 13. juli

SignaTUR - Lysefjorden rundt

En del speidere ønsket en lang fjelltur- det blir det virkelig gjort et forsøk på. Men målet er en tur, hvor langt vi kommer, får vi erfare.

Planen er å følge oppsettet fra UT.no. Gjennomføre en ukes tur på 104 km.

Tore kjører alle til startpunkt. Oppmøte sokn 09:00. Der overtar Suzy mat som planlegges spist fra 09.07( turen fra Lysebotn)- som hun tar med seg inn. Merk en pose med ditt innhold.


06.07 10:00 Starter i Vinddalen og går til Skåpet for en god lunch, kanskje litt fiske. Deretter går turen til Flørli. Det er kulper underveis som er nydelige å bade i ( men det virker ikke som været er med oss for øyeblikket). Ønsket til speider e å gå opp trappene (4444 trinn). Derfor blir første overnatting nede ved Flørli. Har booket oss inn på Flørli turiststasjon- innendørs overnatting første natt( meldt litt ruskevær).

07.07 Her er planen å gå fra Flørli til Langavatn. Ruten er gradert som krevende grunnet lengde og noe krevende terreng med mange høydemeter. Starter med 4444 trappetrinn. Turen er 16,9 km. Mange flotte idylliske vann på veien. Vi overnatter ute ved et flott vann natt nr to.

08.07 Langavatn til Lysebotn. Da med en aldri så liten tur innom Kjeragbolten for å kjempe med noen turister om plass på steinen. Løypa er 12,3 km. Løypa stopper ved Øygarsstøl, men vi tar sikte på å komme oss ned til Lysebotn for et godt måltid og overnatting der. Har booket senger til alle i turisthytta. Vi møter Suzy & Tord Emil der- som tar med ekstra provianten.

09.07 Lysebotn til Songedalen. Her blir det faktisk 14 km med asfaltert vei. Dette er den lengste etappen vi har 23 km. Det er flere opsjoner av traseer her. Vi må planlegge nøye sammenmed speidere på dette. Her er vi nede i tregrensa og forsøker oss på hengekøye. Herfra er det bare «estimater» på hvor langt vi når pr dag. Vi skal ha det kjekt og ikke gå for hardt. Noen er nok slitne også.

10.07 Songesand til Bakken. Stien går videre langs Lysefjorden i ulendt terreng bestående av ur og fjæresteiner. Etter et stykke nede langs fjorden, dreier løypen litt oppover i høyden før den fortsetter i retning Bakken kai, og derfra bratt oppstigning til Bakken Gard. Fra Songesand kai til Bakken beregner man 2 timer. Det er noen flotte steder litt videre fra Bakken også, så vi får finne beste løsning. Men initialt er det 9,3 km hit.

11.07 Fra Bakken til Preikestolen Fjellstue. Dette er ei flott rute. Noen av speiderne har gått denne før ( motsatt vei). 11,4 km. Vi bør nok legge bagsjen fra oss, og ta en tur innom Preikestolen når vi er her. Men når vi kommer til Preikestolen fjellstue, blir det en festmiddag. Da er det bare sjarmøretappen igjen.

12.07 Fra Preikestolen basecamp går da siste etappe til Høllesliheia via Fantapytten. Det er 8,9 KM. Flott terreng. Vi får sett Fantahåla på veien også ( sett ned til den i det minste). Vi ender opp nesten ved Lysefjord brua der vi må plukkes opp på lørdags kvelden...


Dette er en meget tøff speidertur, som dere sikkert har forstått. Det vil være områder som en kan "hoppe" av turen og bli hentet, men ikke overalt.

Turen er til selvkost. En tar med maten en ønsker selv. Real turmat etc, fungerer veldig fint. Tore tar med gryter og stekepanne. Tenk på hva en trenger hver dag.

Kan hende det blir noe lommepenger til mat på ulike stoppesteder ( erfaringsmessig). Men tenker dette er en tur som vi skal ha fokus på alt det flotte rundt oss. Lage god mat ute i naturen, på enkelt vis. Vi skal ikke bære tungt og planlegge godt, med lett utstyr, samt kun det som er nødvendig.

Det er meldt litt regn til p starte med, kroppene er vanntette, men bør ha på gode klær som tåler litt vær.

Opprettet en lukket Facebook gruppe for de som er på tur. Slik vi kan dele litt underveis. Ikke mobilforbud på denne turen. Trenger dere noe utstyr- finnes dette på frilager( Tore bestiller om noen trenger).

Annonse
Gabbas - den gode, gamle slakterbutikken