Enkel bålsnacks og -mat
Oppskrifter på enkle bålsnacks og -mat som tilberedes på bål. Passer godt til speidermøtet😃
Dettw gjør vi for å prøve ut forskjellige primitivmat-oppskrifter. Lære å lage mat på tur.
Bidrar til følgende mål:
Tilegne deg kunnskap om mat på tur, og få erfaring med matlaging på ulike varmekilder.
Få erfaring med bruk av arbeidstegninger, oppskrifter og planleggingsverktøy
Enkel snacks som er digg og lage på bål er :
S'mores:
Grill marshmallowsen over varme, putt marshmallowen mellom to kjeks med en sjokoladerute.
Kanelbolle på pinne:
Deigen kan lages på forhånd og tas med eller lages i leiren, tvinn så deigen rundt en pinne slik man gjør med pinnebrød smør så over smør, sukker og kanel. Stekes over varme.
Poppkorn:
Ha upoppet poppkorn i en gryte med litt olje. Bruk to siler til å poppe poppkorn i eller kjøp en egnet gryte hos Speider-sport.
Sjokoladekake i appelsinskall:
Del en appelsin i to og spis innholdet med en skje. Ha sjokoladekakedeig i appelsinskallet og pakk den inn i folie. Stek i glørne til den er gjennomstekt.
Pinnebrød:
Lag pinnedeig, tvinn litt av den rundt en pinne og stek den over bålet.
Ostesmørbrød:
To brødskiver med ønsket innhold. Skinke eller salami og ost. Krydre litt og legg i aluminiumsfolie. Stek i glørne eller over bålet på en pinne, til osten smelter.
Pølser:
Stek de over bålet med en pinne. Avanser med bacon rundt, om det er ønskelig.
Varm potet/bakt potet:
For alle metodene må kjøttet stekes i forkant og eventuelt grønnsakene tilberedes.
Metode 1: Skjær snitt i poteten nesten helt igjennom. Legg så osteskiver og smørskiver mellom potetskivene, pakk så i aluminiumsfolie og stek i glørne til poteten er gjennomstekt. Nyt så potet med grønnsaker, kjøtt og rømme.
Metode 2: Pakk poteten inn i aluminiumsfolie og stek i glørne til poteten er gjennomstekt. Ha så smør og ost over. Nytes med grønnsaker, kjøtt og rømme.
Metode 3: Grav litt av poteten ut og fyll med smør og ost, du kan og ha kjøtt og grønnsaker oppi men du må da passe på at kjøttet blir gjennomstekt. pakk så poteten i aluminiumsfolie og stek i glørne til poteten er gjennomstekt. Nyt så potet med grønnsaker, kjøtt og rømme
.
Steke egg i konvolutt over bål.
Dette gjør vi for å prøve ut forskjellige «primitiv mat»-oppskrifter, og for å lære å lage mat på tur.
Bidrar til mål om å utvikle din fantasi og evne til improvisasjon.
Knekk egget i konvolutten, og lim den igjen over pinnen. Det kan være lurt å smøre konvolutten.
Hold pinnen over bålet til egget er ferdig stekt.
PS. Konvolutten kan ta fyr dersom man ikke er forsiktig. 😃