Torsdag 16. mars, 17.30 - 19.30

Kunst av søppel

Idag skal vi lage søppelkollage for å forstå at forbruket vårt forurenser. Lære hvordan vi kan minske dette forbruket.
Speiderne vil få øvelse og kunnskap innen bruk og vedlikehold av ulike redskaper.
De vil få erfaring i å bruke forskjellige naturmaterialer og andre typer materialer.
De vil bli bevisst på behovet for å redusere forbruket, og bidra til dette gjennom blant annet gjenbruk og kildesortering.


Visste du at... I verden i dag er det mye søppel. I tillegg til at vi kaster mer og mer - brukes det masse ressurser til å få oss til å handle nettopp den varen. Vi overstrømmes av reklame og ting pakkes ekstra inn for at det skal se lekkert ut. Mye av denne innpakkingen er totalt bortkastet. Hvorfor skal det være tre lag med emballasje før vi kommer til sjokoladen – hadde ikke ett lag vært nok? Dagen før småspeidermøtet samler dere inn emballasje og småsøppel (karamellpapir, brusetiketter, bussbilletter osv). Ta også vare på emballasjen som blir igjen etter frokost, lunsj, middag og kveldsmat.


Vi vil bruke papir, rammer, saks, lim, maling, farger og papirsøppel (papirrusk, kartonger, papp, ukeblader og reklamekataloger).

Dere tar med emballasje som samler seg opp i løpet av en dag på småspeidermøtet. Kanskje dere eller noen i familien kjøpte noe nytt denne dagen, var det her noe unødvendig emballasje?

Vi vil prate kort om hvorfor leker er fancy innpakket.

Vi vil så gjenvinne emballasjen som kunst – lage en kollage. Vi lager et nytt bilde, vær kreativ og oppfinnsom. Kanskje lage et stort bilde sammen med din patrulje.

  • Speiderkjelleren
  • Stig Even, 41413752
  • Søppel
  • Klær etter været, speiderskjerf, refleksvest
  • Meld deg på
  • Påmeldte:
Annonse
Gabbas - den gode, gamle slakterbutikken