Vi har åtte stk Walker Bay 10 seiljoller. Disse ble gitt til oss av Madlaspeidergruppe i 2019. Disse jollene er veldig anvennlige til å ro i også. Disse skal vi sette i stand i vinter slik at disse er klar til ny sesong i Mastra Sjøspeider.

Vi har seks A-joller som vi benytter mye. Båten har dobbelt skrog, er selvlensende og kan ikke synke. Utstyret er enkelt og ukomplisert med karbonmast som seilet tres utenpå. Fokus ved seilingen skal være å velge riktig kurs, beregne vindforholdene og forholde seg til de andre båtene på banen.

A-jolla er 3 meter lang, 1.3 m bred og den veier 53 kilo. Skroget er laget i ABS termoplast etter en miljøvennlig fremstillingsmetode.

Vi fikk i 2019 på plass finansieringen til å gjennomføre kjøp av en henger med 7 komplette Mackinaw kanoer. Denne hengeren er utstyrt med vester og padleårer. Vi kommer til å være veldig fleksible med tanke på hvor vi kan gå ut å padle.

Vi hadde ikke fått dette til uten våre gode støttespillere samt god dugnadsånd av speiderne.

.

Sea Cub NOR225

I 2019 fikk Mastra Sjøspeidergruppe en gave fra Erik Hovda m / familie en gammel ærverdig Drake. Denne ble bygget av Johan Anker i 1937. Denne ble bestilt av norgesvenn Charles Ulrick Bay (derfor navnet SeaCub.

Draken er 30 fot. Er i sin originale forfatning med unntak av riggen som har fått sitt aluminiums preg i senere år. Dette er en Dragon som speiderne skal være med å pusse opp- slik at vi kan sjøsette denne i 2020 i vårt jubileums år.

Annonse
Gabbas - den gode, gamle slakterbutikken