Lørdag 22. juni, 10.00 - Lørdag 29. juni, 18.00

Kretsleir 2019 - Askeladden og de...

Til sommeren samles alle speiderne i Vesterlen krets til leir. Vi reiser til speidernes eget leirsted Camp 773 ved Jørpeland. Fantastiske naturområder med god plass til mange eventyrlige aktiviteter. Det blir hinderløype, kano, haik, klatring, leirbål og mye annet spennende. Det er over 460 speidere påmeldt kretsleiren.

Gjennom en uke vil du bli kjent med nye speidere, og knytte vennskapsbånd på tvers av grupper og patruljer. Speidere i patruljer, rovere i lag og ledere lager god leirmat på eget område.

Eventyr er rammen for leiren. Alle gruppene velger sitt eventyr og lager aktiviteter relatert til eventyret. Vi setter av tid til en egen eventyrdag! Mastra har valgt Snehvit og de syv dvergene.

Hovedpunkter:
Alle speidere bor i patruljer (4 til 8 personer) med eget patruljeområde
Patruljen lager de fleste måltider selv, på eget patruljeområde
Patruljen drar på patruljehaik
Alle grupper bidrar med programaktiviteter.

Tore & Einar blir med som ledere fra Mastra. De kommer til å være en del av stab på kretsleiren.

Tore, Peff (Simen) & Peff Ass (Tarjei) reiser til Foreneset på fredag og finner patruljeområdet og Troppsområdet. Patruljen må pakke det de behøver til sitt patruljeområde. Mye står godt forklart på vedlagt informasjonspakke. Einar og resten av patruljen kommer opp på lørdagen.

En av tingene som Mastra Patruljen må forberede er:
-Fremførelse av sitt eventyr på åpningsleirbålet. Vi har skaffet dvergluer til alle. Men dere må forberede dere godt på videre plan.
-Vi må også ha et opplegg til Eventyr dagen. Da skal halvparten fremføre en aktivitet knyttet til Eventyret. De andre skal besøke andre patrulje områder. Deretter rulleres det.

Alle grupper skal stille med en aktivitet for de andre gruppene / patruljene. Aktiviteten som Mastra skal ha er seiling- dette organiseres av Tore & Einar (da vi ikke er nok personer).

På denne turen er det særdeles viktig med godt personlig utstyr.
- Sovepose
-Ligge underlag av god kvalitet
-Gode sko: lave joggesko er ikke å anbefale uansett hvor mye vann de skal tåle. Du blir våt!
-Sekk med magebelte som rommer det som speider skal ha med på turen(inkudert felles utstyret for haik). Ikke aktuelt med noen dinglende poser etc.
***For de som ikke har dette utstyret og ikke ønsker å investere i utstyr, kan en enten låne av en venn eller låne av www.frilager.no. På frilageret kan en låne en sekk gratis om en bruker rabattkode "eventyr100 og registrerer seg gjennom mastra. Gi beskjed om dette er nødvendig og vi vil hjelpe til med å ordne dette.

Tore og Einar har utfordret Speiderne til å bruke litt tid på planlegging og kostymer. Det er de som bestemmer hva de legge i dette.

Annonse
Hjelp oss med grasrota andelen