Tirsdag 10. januar, 18.00 - 20.00

Speidermøte - Tropp- Oppstart

Oppstart av nytt semester. NB - ny tid er 18:00-20:00 på møtene.

Informasjon om ny struktur for Tropp. Vi har valgt å slå sammen hele troppen (Stifinner og Vandrer) til en felles Speider Tropp. Vårens hovedtema er samfunnsengasjement.

Vi kommer til å være inndelt i fire patruljer; Rognkjeks, Havørn, Hai & Blåhval. Vi går igjennom inndelingen. Speidere har ytret ønsker om hvem de vil være med, alle får noen av disse ønskene oppfylt.

Vi kommer til å jobbe mer med patruljer frem over; Patruljen i samfunnet. Her skal vi jobbe godt med dette område. Arbeide i patruljer og mer selvstendig læring. Bruk av patruljesystemet. Ta ansvar for egen læring, få mulighet for å strekke egne grenser, tilegning av praktiske ferdigheter via «learning by doing», opplevelse, variasjon, ansvarstrening og noe prosjektarbeid skal stå sentralt i programmet.

Overordnet mål om at alle speiderne får mulighet til å delta på en patruljetur og en patruljehaik i løpet av sesongen.

Aktivitetene i vandrertropp skal nå ligge på et merkbart høyere nivå, for å gi dette vil vi sette opp ekstra turer for de som er på Vandrer nivået- i tillegg til Felles Tropp opplegg (som planlegges på egenhånd- Tur med Skarven, hytteturer, fjellturer etc.

NB: Husk å melde frafall om du ikke kan møte opp. Vi starter klokken 18:00

Vi går igjennom hovedoppgavene for våren:

Patruljemøter; hvordan skal disse fungere. Inkludere Samfunnsengasjement i disse.

Fører Patrulje; Peff og Peff Ass vil danne en Fører Patrulje. Disse vil få egne oppfølginger ut over våren. Slik de blir satt i stand til å planlegge sine Patruljemøter. Ekstra kursing etc.

Krets Banner Konkurranse (KBK): Dette deltok Mastra på i 2022 (på den måten det skal gjøres). Det er konkurranse mellom Speiderpatruljer i Kretsen. Noe å tenke på om Patruljen ønsker å delta på dette i 2023: 22.04-23.04.

Krets Leir: Årets sommerleir blir Kretsleir. Den blir meget stor og blir på Foreneset. 24.06- 30.06.2023

Fiskemerket: Vi skal på fisketur i sammen. En helg på Line, hvor vi faktisk skal ut å fiske med Line (blant annet).

Snøhule tur: For 9 & 10 klassingene våre er det et tilbud om å dra på snøhuletur 18.03-19.03.

Haik: Det blir selvsagt lokale haiker også. Dette for å trene opp speidere til å klare seg selv. Dette blir uten Voksne. Vi har nå eldre kompetente speidere i alle patruljer.

Ledere i Troppen blir : Kjetil, Rannveig, Rein Bjarte, Sverre og Tore

Annonse
Hjelp oss med grasrota andelen